Откриват сезона на Витоша този уикенд

Атрактивно състезание събира в планината колоездачи от цяла България.


Тази събота, 3-ти юни ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Три лифта ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона.

За по-малко от час жителите и гостите на София, ще могат да достигнат от столицата до емблемата на Витоша - Черни връх с новите комбинирани билети „От града до върха на планината“, включващи ползване на Кабинков лифт Симеоново и Витошко лале 1 и 2.

Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещите, така и за напредналите. За улеснение на всички колоездачи, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите, а в кабинковият лифт, за първи път от години насам, ще се допуска превозването на колела.

Различни видове комбинирани билети, семейни пакети, карти за колоездачи, карти за парапланеристи и множество най-различни активности ще се предлагат в „домашната“ планина на софиянци това лято, а мотото на сезона е „Преоткрий Витоша“.

С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд, а организаторите обещават много адреналин и силни емоции.

По традиция надпреварата е част от календара на Столична Община и се провежда с подкрепата на фондация „София европейска столица на спорта“, като за девета поредна година ще предизвика някои от най-добрите планински колоездачи от цяла България!

Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Участниците ще бъдат разделени в общо 8 различни категории по пол, възраст, елит, хоби и за първи път електрически велосипеди. За победителите има подготвени много награди, любезно предоставено от партньорите на събитието от Ред Бул, магазини Стената, Керхер България, Допелхерц, Aquamatrix и Fury Flow.

Актуална информация за цени, метеорологичната обстановка и уеб камери в реално време, както и всичко интересно, което се случва на Витоша, можете да откриете на www.vitoshaski.com и профилите на Витоша ски във фейсбук и @vitosha.mountain в Инстаграм. /БГНЕС