Отличен Белберов на победа от Токио

Петър Белберов се изстреля към четвъртфиналите на европейската олимпийска квалификация в Париж. Носителят на Купа „Странджа“ за 2018 година се поздрави с успех в откриващия си мач във френската столица.

Родният национал преодоля съпротивата на ирландеца Гитис Лисинскас с 5:0 съдийски гласа, като това бе първи официален двубой за него след контузията, която получи на „Странджа“ през февруари.

Белберов започна по-предпазливо срещата, като умело проучи съперника си. След като видя на какво е способен, българинът тръгна в атака и с много хубави комбинации, основно насочени в тялото на Лисинскас, го обезвери и отказа от противодействие.

За място на полуфиналите, а оттам и за квота за Токио, утре Белберов ще се изправи срещу Иван Верясов. Руснакът се поздрави с победа над арменеца Гюрген Хованисян. За японската столица ще се класират всички полуфиналисти от турнира в Париж.

Радослав Панталеев пък ще се изправи срещу испанец в решителна битка за участие в Токио. Бронзовият медалист от последното световно първенство в категория до 91 килограма, ще срещне утре вечер Емануел Рейес. Испанецът победи убедително ирландеца Кирил и си осигури място на 1/4-финалите. Успехът в тази битка ще означава класиране за полуфинал и квота за Токио. Първите четирима в категорията печелят място в японската столица след месец и половина.

Припомняме, че във вечерната сесия, от 19:15 часа на ринга ще се качи Стойка Кръстева. Тя ще се изправи срещу Светлана Солуянова (Русия) на 1/4-финал и при успех ще си гарантира квота за Токио. /БГНЕС