Отличиха най-успешните служби по търговско-икономически въпроси

Връчиха годишните награди на най-успешните служби по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на страната в чужбина, предаде репортер на БГНЕС.

Домакин на тържествената церемония бе Българската търговско-промишлена палата (БТПП), а целта на наградите е да бъдат отличени онези служби, постигнали най-добри резултати.

Първа награда бе присъдена на службата по търговско-икономическите въпроси в Румъния. Неин ръководител е Ивайло Маринов, който отбеляза, че северната ни съседка е един от най-големите търговско-икономически партньори на страната ни. Втора награди отиде за службата в Германия, а трета – за тази в Руската федерация.

Почетен диплом получиха още службата по търговско-икономически въпроси в Канада, Полша и САЩ. Оказва се, че Щатите са най-големият външнотърговски партньор на България сред държавите извън общността.

„Разчитаме на вас. Знаем, по един или друг начин, че не цялата информация за вашия упорит труд излиза наяве. Не забравяйте, че БТПП прави всичко с чувството на историчност“, заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и допълни: „Разчитаме на вашия принос“.

От своя страна всички представители на отличените служби благодариха за високата оценка и увериха, че и за напред ще полагат големи усилия в работата си. /БГНЕС