Отложиха два двубоя от Световното по ръгби заради тайфуна „Хагибис“

Организаторите на Световното първенство по ръгби отложиха двубоите между Англия – Франция и Нова Зеландия – Италия заради опасността от тайфуна „Хагибис“ в Япония.

Гилпин потвърди за отложените мачове, като добави, че тайфунът "Хагибис" може да причини отлагането и на други двубои от Световното по ръгби.

Взехме това изключително трудно решение да отложим отделни мачове в афектираните райони“, сподели турнирният директор Алан Гилпин. И двата мача трябваше да се изиграят по график в събота. Гилпин добави, че четирите срещи в неделя, включително и сблъсъка от група А между домакина Япония и Шотландия, се преразглеждат. „Продължаваме да следим внимателно ситуацията с неделните мачове и се опитваме всячески да гарантираме, че ще те се изиграят по график“. В резултат на това, действащият световен шампион Нова Зеландия продължи към елиминационната фаза за сметка на Италия, присъединявайки се към Англия и Франция, докато Япония и Шотландия трябва да изчакат развитието на ситуацията с тайфуна. „Хагибис“ влиза в категория „насилствен“ – най-високата в Японската метеорологическа агенция (ЯМА), като скоростта на ветровете може да достигне до 270 км/ч. /БГНЕС