Отложиха Мастърса в Монреал при жените за 2021

Турнирът по тенис при жените в канадския град Монреал, една от ключовите подготвителни надпревари преди Ю Ес Оупън, бе отложена и ще се проведе през 2021 година, съобщиха организаторите.

Местната любимка Бианка Андрееску спечели титлата от Мастърса в Канада при жените, след като надигра Серина Уилямс след отказване във финала.

Съревнованието, насрочено за 7-16 август, бе под въпрос, след като провинция Квебек поиска всички спортни и културни събития да бъдат отменени до 31 август в опит да бъде овладяно разпространението на коронавируса. „В резултат на мерките, наложени от правителството на Квебек, забраняващи провеждането на спортни събития до 31 август, Роджърс Къп в Монреал се отлага за 2021. WTA повтаря, че здравето и безопасността винаги ще бъдат наш основен приоритет. Разбираме, че решението бе тежко, и очакваме с нетърпение да проведем турнира догодина“, споделиха в свое изявление от Женската тенис асоциация. Турнирният директор Юджийн Лапиер каза, че решението е било взето заради тях. „В началото на кризата с COVID-19 се надявахме, че ситуацията ще бъде решена навреме, за да проведем нашия турнир по предварителен план в календара. Решението за отлагане на надпреварата не беше взето с лека ръка, но разбираме, че то беше наложително. Ще работим неистово през следващите месеци, за да гарантираме, че догодина турнирът ще се превърне в празник за спорта“, заяви той. Турнирът в Канада при жените е последната жертва в света на тениса от пандемията. Ролан Гарос бе отложен за септември-октомври, Уимбълдън бе отменен за първи път от Втората световна война насам, а ATP и WTA туровете бяха преустановени най-рано до 13 юли. /БГНЕС