Отложиха мачовете във Висшата лига този уикенд

Висшата лига и Английската футболна лига отложиха кръговете си този уикенд след смъртта на Кралица Елизабет II в четвъртък вечер. Новината идва, след като Великобритания е в десетдневен траур след кончината на най-дългослужилия си монарх и след като по-рано през деня стана ясно от изявлението на местното правителство, че няма задължение за отмяна или отлагане на спортни събития.

„На среща тази сутрин клубовете от Висшата лига почетоха Нейно Величество Кралица Елизабет II. За да почетат нейния изключителен живот и принос към нацията, и в знак на уважение, кръгът от мачове в Премиършип този уикенд ще бъде отложен, включително и двубоя в понеделник вечер“, се казва в изявлението на ВЛ.

„Ние и нашите клубове искаме да почетем дългогодишната служба на Нейно Величество към страната ни. Като нашия най-дългослужил монарх, тя бе вдъхновение и оставя невероятно наследство след живот на отдаденост. Това е изключително тъжен период не само за страната, но и за милиони хора по света, които й се възхищаваха, и ние се присъединяваме към всички, които скърбят след нейната кончина. Допълнителна информация относно мачовете от Висшата лига по време на периода на траур ще бъде оповестена в кратки срокове“, добави главният изпълнителен директор на Премиършип Ричард Мастърс.

Всички отложени мачове от седмия кръг на Висшата лига:

Фулъм – Челси

Борнемут – Брайтън

Лестър – Астън Вила

Ливърпул – Уулвърхемптън

Саутхемптън – Брентфорд

Манчестър Сити – Тотнъм

Арсенал – Евертън

Уест Хем – Нюкасъл

Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед

Лийдс – Нотингам Форест. /БГНЕС

Категории: