Отложиха Славия - Левски въпреки нежеланието на "белите"

Спортно-техническата комисия към БФС отложи мача между Славия и Левски от третия кръг на Първа лига, който по програма трябваше да се играе в неделя, 24 юли, от 21:00 часа. До решението на СТК се стигна след молба от страна на "сините", които поискаха отлагане заради мачовете си с ПАОК от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите, както и проблемите с контузени играчи.

По-рано днес от Славия обявиха, че не са съгласни с отлагането на двубоя. "Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски, както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия. Но писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. Едва три денонощия преди обявения ден и час на мача от ПФК Левски поискаха промяна. Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб. Защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства от своя бюджет. Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват. Нека не се забравя, че наредбите, правилниците и указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички", написаха от клуба.

Въпреки това от СТК са удовлетворили молбата на Левски, което със сигурност ще предизвика недоволство в ръководството на "белите". "По искане на ПФК „Левски“ София и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето, както и приложимата практика от сезон 2021/2022, срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Славия“ София – ПФК „Левски“ София, насрочена за 24.07/неделя/2022 г от 21.00 часа се отлага", се казва в официалното съобщение от СТК.

В същото време от СТК отказват да прекратят едностранно договора на крилото на Левски Здравко Димитров, който изпадна в немилост на "Герена" в последните месеци. "СТК констатира че спортно състезателните права на футболиста не могат да бъдат прекратени съобразно искането на Здравко Димитров, по отношение прекратяване на трудовия договор, СТК не е компетентна във възникналия трудово правен спор", заявяват от комисията. /БГНЕСС