Отмениха присъдата на Бил Козби

Съд в Пенсилвания (Филаделфия) отмени присъдата на 83-годишния американски комик Бил Козби, който беше осъден на 10 години затвор за сексуално посегателство, съобщава ТАСС.

Съдът стигна до заключението, че присъдата на Козби е постановена през 2018 г. в нарушение на закона. Съдията постанови, че при повдигане на нови обвинения през 2015 г. прокуратурата разчита на показанията на самия Козби и други свидетели по предварително приключено дело, в което комикът сключва сделка с разследването. Съгласно условията на това споразумение показанията на актьора не могат да бъдат използвани за повдигане на нови обвинения срещу него.

Козби прекара повече от две години в затвора и скоро ще бъде освободен.

Съдебни заседатели през април 2018 г. признаха Козби за виновен за тормоз и сексуално насилие срещу служителката на университета Темпъл Андреа Констанд. През септември същата година актьорът е осъден на 10 години затвор. Доскоро той излежа присъдата си в затвор близо до Филаделфия.

Козби е известен с ролите си във филмите "Пътуване към Оз" (1974), "Джак" , 1996, "Комик" , 2002, както и в телевизионния сериал "Шоуто на Косби", 1984-1992./ БГНЕС