Отмениха слалома в Загреб заради високи температури и силни ветрове

Американската звезда в ските Микаела Шифрин ще трябва да почака за възможността да изравни рекорда на сънародничката си Линдзи Вон по брой победи за Световната купа, след като организаторите отмениха днешния слалом в Загреб поради „високи температури и силни ветрове“.

Микаела Шифрин ще трябва да почака, за да изравни сънародничката си Линдзи Вон.

Шифрин спечели първия от двата насрочени старта в дисциплината в хърватската столица в сряда за 81-и успех в кариерата, като е на един от върховото постижение на Вон. Освен рекорда на сънародничката си, Шифрин, която има 51 победи в слалома, се доближава и до върховото постижение за всички времена, което се държи от Ингемар Стенмарк с неговите 86 успеха – шведът прекрати кариерата си през 1989 година.

Шифрин продължава да гони рекорда в събота, когато е първият от двата гигантски слалома в Кранска Гора, Словения. Носителката на Големия кристален глобус води във временното класиране за Голямата световна купа с 975 точки, с 389 пред втората Петра Влъхова. Тя е водачка и в подреждането при слалома, а в това за гигантския слалом заема второ място, на 40 точки от италианката Марта Басино.

Леките температури в Европа се отразиха негативно на зимния спортен сезон в последните няколко седмици. В сряда женският слалом в Загреб и мъжкият в Гармиш-Партенкирхен, Германия, два курорта с ниска надморска височина, се проведоха на понижени склонове, в планини без сняг. /БГНЕС