Отнеха капитанската лента на Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг вече не е капитан на Арсенал след дисциплинарно нарушение, потвърдиха от клуба. 32-годишният нападател бе оставен извън състава при съботния класически успех над Саутхемптън с 3:0 и няма да бъде на терена и при домакинството на Уест Хем в сряда.

След последното дисциплинарно нарушение миналата седмица, Пиер-Емерик Обамеянг няма вече да бъде нашият клубен капитан и няма да бъде на разположение за селекция за двубоя с Уест Хем в сряда. Очакваме всички наши играчи, включително нашият капитан, да спазват правилата и стандартите, на които сме се съгласили“, се казва в клубното съобщение.

Пиер-Емерик Обамеянг.

Според The Athletic, Обамеянг се завърнал по-късно от уговореното от лично пътуване до Франция миналата седмица, което впоследствие го принудило да пропусне тренировка поради нуждата от преминаване на коронавирусните протоколи. Габонецът бе оставен извън групата на Микел Артета и при успеха над градския съперник Тотнъм през март заради дисциплинарен проблем, когато пристигнал по-късно за събиране преди мач. „Това не е лесна ситуация или такава, която искаме, нашият капитан да изпадне в подобна ситуация“, сподели Артета в събота.

Обамеянг бе определен за капитан на тима през 2019, след като лентата бе отнета тогава от ръката на Гранит Джака заради тирадата му към привържениците на отбора след смяната си в двубой от Висшата лига с Кристъл Палас. Габонският национал изведе Арсенал до единствения трофей на клуба под ръководството на Артета, разписвайки се два пъти в полуфинала и финала на ФА Къп през 2020.

Въпреки това, формата на Обамеянг спадна, след като нападателят подписа тригодишен договор, който го направи един от най-скъпоплатените футболисти в Премиършип, заработвайки по 18 млн. паунда годишно. Той отбеляза едва десет гола в Англия през миналия сезон, когато „топчиите“ завършиха на осмото място в класирането, и е с четири в 14 срещи през настоящата кампания. /БГНЕС