Отнеха Световното първенство по волейбол от Русия

Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме домакинството на Русия на Световното първенство по волейбол за мъже, което трябваше да се проведе от 26 август до 5 септември. Решението е взето във връзка с военно-политическата обстановка около Русия и Украйна. Новото място на провеждане на турнира не е обявено.

"Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невъзможно да се подготви и организира световното първенство в Русия поради войната в Украйна. Съответно реши да премахне от Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB, планирано да се проведе през август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са съответно информирани.

FIVB ще търси алтернативна страна(и), за да гарантира, че глобалното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти, официални лица и фенове, се чувстват сигурни и горди да участват в радостен и спокоен спортен фестивал", гласи официалното становище на международната федерация. /БГНЕС