Отново спецоперация в Басейнова дирекция-Пловдив

Нови арести в Пловдив при повторната специализирана полицейска операция под ръководството на Специализирана прокуратура, Антикорупционната комисия и пловдивската полиция, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Униформените влязоха за втори път в Басейнова дирекция - Пловдив тази седмица. Има задържани за корупционни практики, за които прокуратурата твърди, че има събрани доказателства. Преди няколко дни бе извършена спецакция на прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив, при която бе арестувана директорката Цветелина Кънева. Тя бе задържана за 72 часа и снощи пусната от ареста. Тази сутрин обаче е арестувана отново. Следобед ще се гледа делото с искане за отстраняването й от длъжност. /БГНЕС

БГНЕС припомня, че преди няколко дни бе извършена спецакция на прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив, при която бе арестувана директорката Цветелина Кънева. Тя бе задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Повдигнато й е обвинение за безстопанственост и по време на акцията бе отведена с белезници, което повдигна обществено възмущение.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни и в какво прокуратурата обвинява Цветелина Кънева. „През декември 2018 г., Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на „Захарен завод”-Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане”, заяви Румен Попов.

„Захарен завод”-Пловдив черпи вода само от този източник, който е незаконен. Иначе казано цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. обаче директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления”, обясни Попов.

По думите му оттам нататък е трябвало да бъде ликвидиран този сондаж, което не е направено. „Захарен завод” е продължил да ползва вода от сондажа и така щетите за държавата, според обвинението, са за 60 000 лева. /БГНЕС