Отново той: Капитан Компани поведе Ман Сити към втора последователна титла

Манчестър Сити спечели домакинството си на Лестър Сити с 1:0 в среща от предпоследния 37-ми кръг на английската Висша лига и вече докосва титлата. В изненадващ герой за „гражданите” се превърна капитанът Венсан Копмани, който вкара страхотен гол от дистанция –негов първи през сезона, 20 минути преди края на мача. До края Сити нямаше проблем да задържи крехкия си аванс и отново излезе с точка пред Ливърпул в класирането.

Двубоят бе определян преди своето начало като последен тежък тест за футболистите на Гуардиола, преди да се поздравят с втора последователна титла на Англия. Очакванията се сбъднаха и Лестър на Брендън Роджърс предложи сериозно предизвикателство на шампионите. Гостите умело изнасяха топката под напиращата преса на своя домакин, а също така изглеждаха много стабилно в защита.

Чистите положения пред вратата на Каспер Шмайхел бяха рядкост, макар че Сити отправи огромно количество удари и категорично диктуваше темпото на игра. Серхио Агуеро пропусна най-добрата възможност, когато от трудна позиция в наказателното поле и от полулегнало положение тества Шмайхел, но датският страж на „лисиците” спаси.

Тъкмо когато изглеждаше, че Сити няма как да отбележи, капитанът Венсан Компани взе нещата в свои ръце. Белгиецът получи топката около наказателното поле и никой не отиде да го блокира. Първоначално бранителят с №4 на гърба се поколеба, но след това изстреля топовен шут в горния ляв ъгъл на вратаря, с което хвърли в екстаз феновете на „Етихад”.

Преди малко повече от 7 години, на 30 април 2012 г., точно Компани вкара, но след удар с глава, в дербито срещу Манчестър Юнайтед за победата на Ман Сити с 1:0 два кръга преди края, която се оказа ключова в борбата за титлата тогава. Сега отново той се превръща в герой за Сити, които гостуват на Брайтън в последния кръг от сезона. /БГНЕС