Отново валежи през новата седмица

Почивните дни ще бъдат малко по-топли и предимно слънчеви, в неделя започва ново заоблачаване и валежи, предаде репортер на БГНЕС.

В събота ще бъде предимно слънчево почти над цялата страна, само в крайните източни райони се очакват слаби превалявания. Температурите ще бъдат от 17 до 22 градуса. В неделя започва ново заоблачаване, като валежи и гръмотевични бури се очакват предимно в Западна България. Дневните температури в неделния ден ще останат високи около 19-25 градуса.

В понеделник ще продължи да вали предимно в западните райони, където се очакват гръмотевични бури. Температурите в страната ще бъдат между 17 и 23 градуса. Във вторник се очаква да вали в цялата страна, като и температурите ще се понижат и ще бъдат между 14 и 19 градуса, до около 22 градуса в южните райони. В сряда валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна. И в четвъртък се очакват превалявания, но вече по-слаби. От петък се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево, а температурите ще достигат летни стойности след 20 май. /БГНЕС