Отново задържаха мъжа, нарязал с макетно ножче момиче в Стара Загора

Задържан е Георги Николаев, обвинен за нарязване на 18-годишно момиче с макетно ножче в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС.


Прокуратурата и полицията в Стара Загора се очаква да направят изявление пред медиите този следобед във връзка със случая с 18-годишното момиче с 400 шева след насилие от мъж, с когото е имало връзка.

Преди месец 18-годишно момиче постъпва в болница и се налагат 400 шева на разрезите, направени по цялото ѝ тяло. От Районната прокуратура в Стара Загора съобщиха вчера, че ускоряват разследването по случая.

26-годишният мъж е бил пуснат от ареста без мярка с мотив на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по тялото, счупен нос и обръсната глава са лека телесна повреда. Решението обвиняемият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от съдия Татяна Коева.

Междувременно в социалните мрежи се организира национален протест. Той ще се проведе в понеделник от 18 ч. в Стара Загора и София. В социалните мрежи също така се събират средства за възстановяването на пострадалото момиче. /БГНЕС