Отслабнете със зелени салати и топла вода преди ядене

Инес Царкова, диетолог и фитнес експерт в XFIT Русия препоръча някои ястия, които помагат за по-бързо отслабване пред "Газета.ru".

Според нея най-важно е да спазвате определен ред на хранене и да включвате в менюто си ястия, съдържащи фибри, подходящи мазнини и сложни въглехидрати. Тя съветва да се изпива чаша топла или гореща вода десет минути преди хранене.

Царкова заяви, че салата от сурови зеленчуци и зеленина може да помогне на тези, които искат да отслабнат. "Например моркови, зеле и цвекло с всякакви зелени подправки, подправени с лимонов сок и без сол", каза тя. Диетологът съветва ежедневно да се консумира задушена ленена каша, приготвена от прясно смлени семена с добавка от смляна канела и четвърт зрял банан или зелена ябълка.

Специалистката отбеляза също, че за отслабване трябва да се консумира ястия от пълнозърнести храни без глутен или бобови растения. "Към това ястие трябва да се добавят правилните мазнини: масло от GCI, тиквени семки, слънчогледови семки, всякакви ядки (предварително накиснати). Друга чудесна гарнитура: орехова торта", подчерта тя.

Диетологът добави, че е важно да се храним в спокойно състояние, да дъвчем старателно и да не се разсейваме със странични неща./БГНЕС