Отслабнете в офиса

Служителите в офиси прекарват целия си работен ден в кресло пред компютъра - с изключение на обедната почивка и повечето от тях се наслаждават на пълноценен обяд. Защо такъв хранителен модел е погрешен обясни диетологът Анна Белоусова в интервю за радио Sputnik.

Когато човек знае, че ще изразходва малко калории на ден, тогава той трябва да се опита и да приема по-некалорична храна.

"Ако се грижим за фигурата си, тогава не бива да ядем висококалорични храни. Можем да изберем салата и напитка към нея или основно ястие и питие. Тоест, намалявайки броя на ястията, ще намалим и калоричното натоварване“, съветва диетологът.

"Ако след работа планирате посещение във фитнеса, тогава ще изразходваме много калории. В този случай можем да си позволим пълноценен обяд в офиса", каза Белоусова.

Но дори и в тази ситуация е за предпочитане на обяд да избягваме висококалорични ястия: поръчайте си салата с лек дресинг без майонеза и откажете гарнитурата от пържени картофки към основното”, заключи диетологът./БГНЕС, РИА Новости