Отстраниха Антони от лагера на Бразилия заради обвиненията в домашно насилие

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антoни беше отстранен от състава на бразилския национален отбор за световните квалификации. Причина за това са повдигнатите вчера обвинения в домашно насилие.

Габриела Кавалин, бившата приятелка на Антони, заяви, че той я е биел и заплашвал с убийство. Тя каза още, че 23-годишният играч я е нападал многократно между юни 2022 г. и май 2023 г.

Според спортния интернет портал Globoesporte, случаят вече е бил предмет на разследване от полицията, когато Антони бе повикан в състава, но същността на някои от обвиненията все още не бе станала публична. Футболистът отрече обвиненията в профила си в социалната мрежа Инстаграм в понеделник.

"Поради фактите, които станаха обществено достояние този понеделник относно нападателя на Манчестър Юнайтед Антони, които трябва да бъдат разследвани, и за да защитим предполагаемата жертва, играча и националния отбор на Бразилия, организацията обявява, че спортистът беше изтеглен от бразилския национален отбор", се казва в изявление на Бразилската футболна федерация.

Нападателят на Арсенал Габриел Жезус е повикан да замести Антони. Бразилия ще играе срещу Боливия (9 септември) и Перу (13 септември) през септември. /БГНЕС