Оттеглени са обвиненията срещу Алек Болдуин

Обвиненията за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин във връзка с фаталната стрелба на снимачната площадка на "Rust" ще бъдат оттеглени, заявиха неговите адвокати, след като случаят бе поет от новоназначени специални прокурори.


„Доволни сме от решението да се прекрати делото срещу Алек Болдуин и насърчаваме правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент“, казаха адвокатите му Люк Никас и Алекс Спиро.

Болдуин беше обвинен през януари за смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на уестърн в Ню Мексико през 2021 г. Ако беше признат за виновен, може да бъде осъден на 18 месеца затвор. Актьорът не се призна за виновен. През есента на 2022 г. Болдуин постигна споразумение с членове на семейството на починалия, че няма да повдигат обвинения за убийството. Въпреки това прокурорката на щата Ню Мексико Мери Кармак-Алтвайс каза тогава, че споразумението нямало да повлияе на окончателното решение дали ще бъде повдигнато наказателно обвинение срещу Болдуин. Сега нейното твърдение става невалидно. /БГНЕС, АФП