Отведоха зам.-министър на МОСВ на разпит заради вноса на боклук

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ в София и отведен за разпит, предаде репортер на БГНЕС.

Минути след 13 часа разследващи изведоха Живков от сградата на екоминистерството, където няколко часа разследващи и прокуратура събират материали по досъдебно производството относно вноса и рециклирането на боклук у нас.

Единственото, което Красимир Живков каза е, че не е задържан и съдейства на властите. Живков уточни, че „темата не е води, а отпадъци”.

Заместник-министърът беше доведен по-рано под конвой в сградата на бул. „Мария Луиза”. Още от сутринта разследващи провеждат акцията в Ботевград, влязоха и във вилата му в Правец, за да търсят документи, свързани с разрешителните за внос на отпадъци.

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови - Атанас и Пламен и тяхната "Приста". Братя Бобокови имат площадки за съхранение на отпадъци.

БГНЕС припомня, че в средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности. /БГНЕС