Овчаров: Атаката срещу Нинова има за цел дестабилизация на БСП

"Преди няколко дни четох анализ на Иван Гарелов, на който също му е направило впечатление, че в последните седмици се получи тотална атака срещу БСП и Корнелия Нинова. Всички бивши ръководители на партията и всички опозиционни светила се изказаха как БСП не уцелила ваксата и как трябва да се подкрепя ГЕРБ. А в същото време, за по-малко от 3 месеца, ГЕРБ възприе от БСП повече идеи, отколкото за изминалите 3 години.“ Това заяви пред Дарик радио Румен Овчаров, член на НС на БСП.

Той даде многобройни примери за това- за намаляването на ДДС- ГЕРБ прие предложение, което БСП внася от 3 години, въпреки че управляващите намалиха данъка само за заведения, а не за храни и лекарства, каквото е предложението на левицата. Той посочи, че при въвеждането на извънредното положение ГЕРБ се съгласи с БСП за въвеждане на едномесечен срок, а не да бъде безсрочно, след това прие още едно предложение на левицата, че извънредно положение трябва да се въвежда от Министерския съвет, а не от един министър. „След няколко дни отново ГЕРБ приеха мярката на БСП за създаването на комисия за контрол на изхарчените средства в ситуацията с коронавируса. И след всички тези случаи, когато ГЕРБ се съобразява с БСП, излизат определени кадри на левицата, които обясняват, че БСП трябва да слуша ГЕРБ и да ги хвали“, каза Овчаров. Той бе категоричен, че БСП ще увеличава своята подкрепа.

"Прави впечатление, че всички тези критикари не обсъждат ситуацията в страната. Нито Георги Гергов, нито Михаил Миков, нито друг от опозиционерите не разсъждават кой управлява България, какво се случва с паралелната държава. Те не обсъждат тези въпроси. Затова се връщам отново на Гарелов, който каза: „Като е толкова лош ръководител тази Корнелия Нинова защо управляващите концентрират толкова много да я свалят?“ Хайде за управляващите е ясно, ама защо и определени наши съратници искат толкова много да я свалят? Защото същите тези хора в БСП искат да ни спретнат нов сезон на това, което гледахме миналата година- скандал след скандал.”, заяви социалистът. Според него, ако това се случи, няма да има никакво значение кой ще бъде избран за председател на партията: „Просто управляващите ще са си свършили работата - който и да бъде избран тогава за лидер, ГЕРБ ще бъдат преизбрани."

Бившият министър на икономиката и енергетиката подчерта, че за него няма никакво съмнение, че всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, работят за дестабилизация на партията. “Резултатът е този – да помогнат на ГЕРБ да спечелят отново властта. Една голяма част от хората в БСП очевидно са намерили своя стимул да работят срещу самата БСП", завърши Румен Овчаров. /БГНЕС