Оже-Алиасим ще спори с Медведев на 1/2-финалите в Ню Йорк

Феликс Оже-Алиасим се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем, след като надигра Карлос Алкарас с 6-3, 3-1 и отказ на тийнейджъра заради травма на бедрото.

Оже-Алиасим се класира за първи път в полуфиналите на турнир от Шлема.

21-годишният канадец спечели откриващия сет след пробив в шестия гейм, като започна с брейк и втората част. След края на четвъртия гейм 18-годишният Алкарас прекрати участието си в двубоя поради проблем в областта на бедрото. По този начин приключи приказката за таланта от Испания, който стана най-младият четвъртфиналист в историята на надпреварата в Ню Йорк.

За Оже-Алиасим, който за първи път в кариерата си попада сред най-добрите четири на турнир от Шлема, предстои сблъсък със световния номер 2 Данийл Медведев, който се справи в четири сета с направилия страхотно впечатление квалификант Ботик Ван Де Зандсхулп. Оже-Алиасим и Медведев имат един мач помежду си през 2018 в Канада, когато победата бе за руснака. Медведев ще се бори за втори финал на Флъшинг Медоус след този през 2019, когато отстъпи в пет сета на Рафаел Надал.

Полуфиналът в горната половина на схемата ще бъде определен от четвъртфиналните сблъсъци между Александър Зверев – Лойд Харис и Новак Джокович – Матео Беретини. /БГНЕС