Ози Озбърн: Трябваше да съм умрял хиляда пъти!

74-годишният рокаджия от Black Sabbath, който страда от Паркинсон и има болки от редица операции разкри, че преди да му бъде връчена наградата "Икона" на първата церемония по връчването на наградите Rolling Stone UK на 23.11.23 вечерта е изумен, че е надживял толкова много от бившите си приятели, с е водил труден живот - включително Леми от Motörhead и басиста на UFO Пийт Уей, с когото е свирил през 80-те години.

Той е цитиран от The Sun да казва за това, че е оцелял в рока: "Много размишлявах, докато лежах в болницата и осъзнах, че всичките ми партньори в пиенето са мъртви. Трябваше да съм мъртъв преди много от тях. Защо аз съм последният човек, който е жив? Понякога се поглеждам в огледалото и си казвам: "Как успя да го направиш?". Трябваше да съм мъртъв хиляди пъти".

Ози, който на 3 декември ще навърши 75 години и е женен за 71-годишната си съпруга Шарън от 41 години, добавя: "Не се страхувам от смъртта, но не искам да имам дълго, болезнено и нещастно съществуване. Харесва ми идеята, че ако имаш неизлечимо заболяване, можеш да отидеш в Швейцария и да се справиш бързо. Видях как баща ми умира от рак. Казах на Шарън, че наскоро съм изпушил един джойнт, а тя каза: "За какво го правиш? Това ще те убие! Казах: "Колко време искаш да живея? В най-добрия случай ми остават 10 години, а когато си по-възрастен, времето набира скорост. Наскоро с Шарън празнувахме 41-вата годишнина от сватбата си и това е просто невероятно за мен"./БГНЕС