Първа грешна стъпка за Реал в Ла Лига, Бензема изпусна дузпа

Реал Мадрид допусна първа грешка стъпка в Ла Лига този сезон. В мач от 7-ия кръг столичани стигната само до 1:1 срещу Осасуна на "Сантяго Бернабеу". По този начин тимът на на Карло Анчелоти пропиля аванса си от две точки пред Барса. Двата гранда на испанския футбол водят в класирането с по 19, но каталунците са с далеч по-впечатляващата голова разлика.

Карим Бензема, който през целия минал сезон бе големият герой в бяло, този път се превърна в грешник. Десет минути преди края на мача той изпусна дузпа, пращайки топката в гредата. А извършилият нарушението на за наказателния удар Давид Гарсия получи червен картон, но въпреки численото предимство, Реал така и не стигна до успеха в края. За трети пореден път Бензема пропуска дузпа срещу стража на Осасуна - Ерера. Минути по-късно, французинът прати топката в мрежата, ала бе зад защитата на Осасуна и голът справедливо бе отменен.

Иначе резултата Винисиус в края на първата част. Бразилецът опита остро центриране, никой не засече паса му в наказателното поле, което изненада вратаря и топакта попадна в мрежата на гостите. Кике Гарсия смълча "Бернабеу" в началото на втората. Унай Гарсия остана сам на десния фланг и центира. Нападателят на Осасуна стреля с глава от дузпата, с гръб към врата. Топката придоби такава парабола, че украинският страж Лунин нямаше шанс да се намеси. в самото начало на втората.

Малко по-рано Реал Сосиедад разби Жирона с 5:3 като гост в зрелищнен мач.

Първо баските откриха, но бързо допуснаха обрат, преди все пак да изравнят за 2:2 в края на първата част. Жирона отново поведе с 3:2, но шоуто продължи с три безответни гола на гостите от Сан Себастиaн. /БГНЕС