Първи отзиви в Холивуд за „Опенхаймер“ на Нолан: „Килиън Мърфи е феноменален“

Мат Деймън се е насладил изцяло на тричасовия филм на Кристофър Нолан "Опенхаймер", потвърди актьорът, след като гледа филма.

Пред „Variety“ на червения килим на филма той говори за "Опенхаймер", в който участва заедно с Килиън Мърфи.

"Филмът е три часа. Фантастичен е", каза Деймън, разкривайки, че е гледал "Опенхаймер". „Килън е феноменален. Той е всичко, което бихте искали да бъде", възхищава се Деймън. "Въпреки, че е почти три часа, минава толкова бързо, страхотно е."

В "Опенхаймер" дългогодишният сътрудник и любимец на Нолан Мърфи е в ролята на физика теоретик Дж. Робърт Опенхаймер, директор на проекта "Манхатън" и "баща на атомната бомба". Актьорският състав включва още Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Джак Куейд, Матю Модайн, Олдън Еренрайх, Дейвид Крумхолц, Майкъл Ангарано и Кенет Брана.

С продължителността си от три часа „Опенхаймер“ ще измести „Интерстелар“ на Кристофър Нолан като най-дългия му филм в кината. "Интерстелар" е с продължителност 2 часа и 49 минути. Филмът "Тъмният рицар", последният филм от прочутата му трилогия, е с продължителност 2 часа и 45 минути.

„Опенхаймер“ тръгва по кината на 21 юли. Това е първият филм на Нолан в Universal Pictures след дългогодишната му работа в Warner Bros. Филмът е базиран на романа на Кай Бърд "Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Робърт Опенхаймер" и се върти около изследователската дейност на Опенхаймер като директор на лабораторията в Лос Аламос. /БГНЕС