Първият бус с дарения от община Пазарджик, съвместно с волейболния отбор „Хебър“, отпътува за Турция

Община Пазарджик, съвместно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и волейболния шампион на България - „Хебър“, изпратиха първия микробус с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция, съобщиха от Община Пазарджик.

Още вчера кметът на града Тодор Попов организирал първите дарения към пострадалите региони. „Изключително важно е да подадем ръка на нашите съседи в труден момент. Съпричастни сме към болката и мъката на хората, загубили близките си и покрива над главата си“, коментира Попов.

Президентът на волейболния шампион “Хебър” Александър Иванов обясни: “За нас като клуб винаги е било важно да сме съпричастни с каузите, които вълнуват местната ни общност. Искрено се надявам да сме от полза с дарението и да амбицираме все повече хора да се включат! Под руините в Турция, за съжаление, изчезнаха момчетата от цял волейболен отбор и множество футболисти“.

Гл. комисар Александър Джартов – и.д. на ПБЗН, коментира, че България е изпратила най-подготвените си спасители, за да търсят оцелели под руините след земетресенията. „Оказваме пълна подкрепа на община Пазарджик в инициативата за събиране на дарения, като всички стоки се разтоварват в центрове на пожарната, откъдето ще заминат за Турция“.

Набирането на дарения от община Пазарджик за пострадалите в Турция е координирано и от директора на Ситуационния център на МВнР Таня Димитрова.

Първият бус с дарение от община Пазарджик и волейболен клуб Хебър пристигна при Девета районна служба на Пожарната в столицата, като в следващите часове се очаква да отпътува и за Турция./БГНЕС