Първият плаж у нас отвори на цени от 5 лв. цена за чадър и шезлонг

Плаж Крайморие от днес отвори официално с обходна двойка от двама спасители, медицински пункт и 20 броя чадъри и шезлонги. Цената им остава като миналогодишната – 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

„Следващата сряда на Министерски съвет, очакваме да се приеме предложението на концесионерите плажовете да бъдат или 100% безплатни или цените на чадърите и шезлонгите да бъдат намалени на 50% от заложената в договора цена. Съответно очакваме концесионната ни такса да бъда намалена на 50% или напълно опростена, ако плажът е безплатен”, коментира за БГНЕС концесионерът на плажа Николай Димитров.

Очаква се и този сезон да има недостиг на спасители по Българското Черноморие.

Васил Алексиев, който води курсове за спасители към БЧК казва, че концесионерите на плажове вече звънят да искат да им осигури спасители. „От 40 човека на курс, повече от половината предпочитат да работят на басейни, защото работата е по-лесно и отговорността е по-малка. Друга част от спасителите предпочитат да работят навън”, заяви Алексиев .

Според Наредбите всички стопанисвани плажове у нас трябва да имат водни спасители от 1 юни до 15 септември.

Между 800 и 1400 лева е заплащането, което се предлага за този сезон на спасителите от концесионерите на плажове и собствениците на хотели. /БГНЕС