Пътят на Барселона към елиминациите в ШЛ минава през победа над Интер

Днес се играят още осем мача от груповата фаза на Шампионската лига. Барселона е домакин на Интер в група С и ако иска да се класира за елиминациите трябва непременно да се реваншира за поражението с 0:1 миналата сряда. "Нерадзурите" имат общо пет визити на "Камп Ноу", като и петте са завършили със загуба за италианския тим. През 2019-а година е последната им битка в Испания. Тя е отново от груповата фаза на ШЛ и е завършила при резултат 2:1. Тогава Барселона се класира на първо място в групата, а Интер остава трети. Сега след три кръга каталунците са на третото място, а италианците втори. Разликата помежду им е три точки.

През изминалия уикенд Барселона постигна поредната си победа в Ла Лига. Възпитаниците на Шави успяха да се наложат с минималното 1:0 над Селта Виго. Единствения гол вкара младият Педри, за когото това е второ попадение през сезона. С тази победа „Каталунците“ запазиха първото място, на което се намираха преди началото на осмия кръг. Барса има 22 точки, с колкото е и шампионът на Испания Реал Мадрид. „Белият балет“ също записа победа в последния кръг и не позволи на Барселона да излезе като едноличен лидер.

Интер също не сгреши в последния си мач, който бе от деветия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ успяха да спечелят гостуването си на Сасуоло с 2:1. И двата гола за бившият шампион на Италия реализира Един Джеко. Със спечелените три точки Интер събра актив от петнадесет пункта, които обаче не му стигат, за да влезе в топ шест.

В последния ден на изминалия уикенд Ливърпул претърпя поредното си разочарование във Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп допуснаха загуба в гостуването си на Арсенал, която ги остави в долната половина на класирането. След осем изиграни мача „мърсисайдци“ заемат единадесетата позиция с актив от десет пункта. Арсенал е временният лидер, като преднината на „топчиите“ пред Ливърпул е четиринадесет точки.

В сряда „Мърсисайдци“ ще изиграят четвъртия си двубой в Шампионска лига. Седмица по-късно те отново се изправят срещу Рейнджърс. Първият сблъсък помежду им завърши с победа за Ливърпул с 2:0. Трент-Александър Арналд и Мохамед Салах бяха автори на попаденията на „Анфийлд“. След три изиграни кръга английският тим е втори в подреждането с три точки зад Наполи и с три пред Аякс, а Рейнджърс е последен с нито един пункт и нито един отбелязан гол.

Наполи и Аякс ще изиграят втория двубой помежду си. Преди седмица италианският клуб спечели битката им в Амстердам, която завърши с категорична победа 6:1. Аякс поведе в резултата, но до края на мача неаполитанците бяха безкомпромисни.

Програмата за сряда:

Група А

19.45, Наполи - Аякс

22.00, Рейнджърс - Ливърпул

Група В

19.45, Атлетико М - Брюж

22.00, Байер Леверкузен - Порто

Група С

22.00 Виктория Пилзен - Байерн

22.00 Барселона - Интер

Група D

22.00 Тотнъм - Айнтрахт

22.00 Спортинг Лисабон - Марсилия. /БГНЕС