Палас удари Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" - СНИМКИ

Кристъл Палас записа първи успех над Манчестър Юнайтед от 28 години насам.

Отборът на Манчестър Юнайтед допусна изненадваща и драматична загуба от Кристъл Палас с 1:2 у дома в мач от третия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" гостите се възползваха от малките си шансове, за да стигнат до първи успех над този съперник от 28 години насам.

Двубоят започна с очакван натиск на "червените дяволи", който обаче не доведе до чисти голови положения. В 32-та минута защитата на домакините бе лошо подредена при изритана топка от вратаря на Палас, като Джефри Шлуп надигра Виктор Линдельоф във въздуха и изведе на чиста позиция Джордан Аю, който не сбърка сам срещу Давид Де Хеа. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр бяха попарени от гола и в оставащите минути от първото полувреме отстъпваха на съперника си.

След почивката отново играчите на Юнайтед натиснаха, като реферът Пол Тиърни подмина стопроцентова дузпа за нарушение срещу Антони Марсиал, а незнайно защо ВАР не се намеси. Домакините все пак получиха право да изпълнят дузпа в 70-та минута, но за втори пореден мач се провалиха от бялата точка, като този път Маркъс Рашфорд уцели страничната греда. "Червените дяволи" все пак не се отказаха и стигнаха до изравнителен гол в 89-та минута, когато Даниел Джеймс се разписа много прецизен удар. Когато всички очакваха Юнайтед да натисне в търсене на пълен обрат, гостите се възползваха от една контраатака и вкараха втори гол чрез Патрик ван Анхолт, като и намесата на Де Хеа не бе на ниво в случая.

По този начин Манчестър Юнайтед записа първа загуба от началото на сезона и остава с актив от четири точки, колкото има и Кристъл Палас след първия си успех за кампанията.

Останалите резултати:

Брайтън - Саутхемптън 0:2

Шефилд Юнайтед - Лестър 1:2

Уотфорд - Уест Хем 1:3. /БГНЕС