Пълен провал за ЦСКА при дебюта на Любо Пенев

ЦСКА регистрира загуба от Черно море с 0:2 на ст. "Тича" във Варна в първия си мач от пролетния дял на Първа професионална лига. Срещата бе дебют за новия старши треньор Любослав Пенев, който замени Нестор Ел Маестро начело на "червените". Тимът на Илиан Илиев пък постига много важна победа в борбата за попадане в първата шестица, която в момента се затваря именно от "моряците".

Двубоят започна по-добре за домакините, които откриха резултата след само седем минути игра. Точен след удар с глава от близо бе Аристот Ндонгала. Голяма заслуга за попадението има Мартин Минчев, който се пребори с няколко футболисти на ЦСКА на крилото и центрира. Бодуров опита да изчисти, но топката попадна у Ндонгала, който не остави шанс за Черниаускас - 1:0.

В 62-та минута националът Радослав Василев наказа груба грешка на "червената" отбрана, като се възползва от разбъркване в наказателното поле и отблизо не сгреши за крайното 2:0. Десет минути преди края Васил Панайотов от Черно море бе изгонен, след като получи втори жълт картон, но дори тогава гостите не успяха да отбележат във вратата на Иван Дюгеров.

Черно море събира актив от 34 точки докато ЦСКА пропуска отличен шанс да се доближи до Лудогорец. "Армейците" остават с 45 пункта - на седем от разградчани. /БГНЕС