„Хвърлихме се в това предизвикателство изначало, за да покажем на нашата публика нещо по-различно за нашите ширини. С нашите партньори успяхме да внесем доста продукти от Перу, за да представим наистина едно адекватно кулинарно пътешествие“, обясни шеф Великов, като подчерта, че техниките за приготвяне на латиноамерикански ястия са много различни за нашите географски ширини.
В своето латино фюжън меню, той залага на специфични сортове люти чушки и меки сирена, плодове и зеленчуци, които специално се внасят от Перу. Такива специфични за региона продукти са сиренето Кесо Фреско, чушките Ахи Амарило и Ахи Рокото. Авокадото, мангото, както и боровинките също са от Перу. „Успяваме да си набавим месо от Бразилия и от Аржентина“, посочи шеф Великов, като уточни, че за Palms Carnival той и екипът му работят с телешко месо.
Сред латиноамериканските ястия, включени в менюто на шеф Великов за Palms Carnival, са яхнията от киноа, която се предлага именно със сирене Кесо Фреско.