Пълни трибуни и много деца откриха най-стария плувен турнир „Замората”

На плувен комплекс „Спартак” в София беше официално открит 21-ия международен турнир за деца в памет на Стефан Попов- Замората. Над 1200 души бяха изпълнили трибуните , а в самата надпревара участват 462 плувци от България, Сърбия, Северна Македония и Гърция.

С изпълнение на националния ни химн от духовия оркестър при академията на МВР беше дадено началото, а гости на събитието бяха доц. Стоян Андонов – зам. министър на младежта и спорта, доц. Тодор Чобанов – зам. кмет на Столична община, синът на Замората Бранимир Попов, легендата Петър Стойчев и неговия треньор Красимир Туманов.

Бурни аплодисменти от публиката получи Стойчев, който пожела здраве и успех на всички състезатели в предстоящите стартове от турнира. Днес от сутринта се провеждат сериите в различните дисциплини и възрастови групи. Участниците са разпределени и в двата пола– момичета и момчета, родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки. От Фондация „ Воден път” направиха демонстрация по плуване на дистанцията от 50 метра на деца със затруднения, а веднага след това малчуганите си тръгнаха с много подаръци и предметни награди.

Турнирът продължава и утре ( неделя) от 09:00 сутринта, а входа за зрители на басейн „Спартак” е безплатен. /БГНЕС