Памела Андерсън ще изиграе Бриджит Бардо в документален филм

Кариерата на Памела Андерсън е изключително богата и завладяваща, откакто се появи на холивудската сцена през 90-те години на миналия век. Според "Deadline" 55-годишната актриса, модел и телевизионна водеща планира да участва в документален филм за живота и кариерата на Бриджит Бардо. Fremantle наскоро придоби глобалните права върху документалния филм за френската филмова звезда.


Макар че все още има какво да научим за продукцията на документалния филм за Бриджит Бардо, знаем, че той ще изследва завладяващата филмова кариера на френската актриса, както и не по-малко интригуващия ѝ личен живот. Бриджит Бардо, която има платинено руса коса, тъмен грим на очите и често секси облекло, е секс символ през 50-те и 60-те години на миналия век (заедно с Мерилин Монро). Тя бързо придобива световна известност след емблематичната си роля във филма "И Бог създаде жената" от 1956 г.

Когато Памела Андерсън се появява за първи път в хитовия телевизионен сериал "Спасители на плажа" и класически филми като "Barb Wire", много хора веднага забелязват поразителната ѝ прилика с прочутата Бриджит Бардо с нейната руса коса, тъмен грим и зашеметяваща фигура. И двете актриси са известни с това, че през цялата си кариера са изобразявали силни, секси женски образи, но също така и с любовта си към животните и работата си в областта на борбата за правата на животните. Бриджит Бардо създава Фондация "Бриджит Бардо", която помага за спасяването на диви животни, а Памела Андерсън от години се застъпва за правата на животните, като дори става почетен директор на PETA.

Работата с документални филми не е нещо ново за Памела Андерсън, която току-що пусна своя собствен документален филм "Pamela, a love story" по Netflix по-рано тази година. Новият документален филм споделя реални кадри и дневникови записки на секс иконата, споделяйки как се е издигнала до славата, разказвайки подробно за многобройните ѝ романтични партньори и за прословутата ѝ секс касета с тогавашния ѝ съпруг Томи Лий. Критиците и феновете се радват на филма, като в момента той има впечатляващите 98% в Rotten Tomatoes и 7,2 от 10 в IMDb.


По подобен начин Hulu пусна свой собствен биографичен телевизионен минисериал "Pam & Tommy" миналата година, в който Лили Джеймс е в ролята на Памела Андерсън, а Себастиан Стан от MCU - в ролята на Томи Лий. Сериалът от осем епизода сподели всички пикантни подробности за секс касетата "Honeymoon", която беше създадена от актрисата и барабаниста на "Мотли Крю", преди да изтече в публичното пространство. Hulu обаче създаде телевизионния сериал без никакво участие или разрешение от страна на Памела Андерсън или Томи Лий, което предизвика много спорове около сериала.

Пол Уотсън, Клод Льолуш, Ален Бугрейн-Дюбур и Жан-Макс Ривиер също ще участват във филма. Бриджит Бардо, която сега е на 88 години, също ще сподели своята версия на историята, докато размишлява върху историческия си и понякога противоречив живот. /БГНЕС