Панчарево: пълно е с хора зажаднели за разходка

Хубавото време изкара столичани навън и стотици избраха Панчаревското езеро за първата си разходка през Новата 2021 г., предаде репортер на БГНЕС.

Езерото е истинска благодат за хората във вечно забързаната и напрегната от работа София. Малко са столиците по света, които разполагат с такива водоеми в съчетание с красиви гори. Затова няма нищо чудно, че езерото привлече вниманието на редица специализирани телевизионни канали за туризъм.

Атанас и съпругата му често идват тук. Според него днес има много хора, но това не е така по принцип. „През работно време са по-малко, през почивните дни са повече, неделя са най-много ”, сподели той. Единственият косур е липсата на инфраструктура.“Пейчици, удобства, очакваме общината да ги направи”, добави Атанас.

Семейството на Робърт също е дошло заради слънцето и мекото време. Людмила, която е заедно със своя приятелка, посещава езерото по-често през лятото. „Пълно е с хората, всички са зажаднели за въздух“, каза тя. Според нея гражданите спазват предпазните мерки и са на разстояние, въпреки че много от тях са без маски. Самата тя е свалила своята, защото е много топло.

Звездомир, който е щастливо женен с деца, е дошъл с цялото семейство, за да „съберат малко витамин Д“. Той все пак се притеснява малко, че хората са много. „Като видяхме колко хора има, решихме да се откажем от по-нататъшна разходка. Не съм виждал досега толкова много хора“, каза той, но не съжалява. Звездомир има предимството да живее на близо.

Марияна идва рядко на Панчарево. Жената е с маска, защото иска да предпази себе си и близките си от опасния вирус. Многото хора са я накарали да съкрати значително своята разходка. /БГНЕС