Пандемията не може да спре празника на любовта

Наближаването на празника на влюбените поставя под въпрос дали любовта е по-силна от пандемията, както и кое предпочитат да празнуват българите Свети Валентин или Трифон Зарезан.

„Предпочитам да празнувам Трифон Зарезан. По-забавен е и е български. Всички празници трябва да се празнуват, като цяло, но от двата празника бих избрал Трифон Зарезан. Не смятам, че вирусът повлия на влюбените двойки. Всеки, ако има желание, ще си направи срещата, дали у тях или на друго място. Мисля, че многото локдауни ще имат положителен ефект върху раждаемостта“, каза пред БГНЕС Йордан, който е студент.

При част от хората, които подържат връзки от разстояние не е имало промяна с настъпването на локдауните. Други смятат, че локдауните се отразяват зле на хората, които трябва да прекарват много време затворени на едно място заедно.

„Не мисля, че хората, които са затворени заедно за дълго време ще имат позитивни отношения“, каза студентката Ивела.

„На нас не ни попречи вируса на контактите, защото аз живея в Пловдив, а тя в Радомир. Ние принципно сме малко ограничени“, сподели влюбена двойка.

Има и такива, които не харесват нито един от празниците.

„Нито един от двата празника не предпочитам. Младата генерация не знае какво иска. Пандемията повлия 50/50 на отношенията на влюбените двойки“, каза студентът Мартин Стоев.

Други са напълно безразлични към наближаващите празници, но преобладава мнението, че локдауните ще се отразят благоприятно на раждаемостта.

„Не ме интересува. Нито един празник не празнувам. Нямам представа дали пандемията повлия на връзките, а и не ме касае“, заяви млада девойка.

„И двата празника празнувам. Пандемията не ограничава любовните възможности на хората. Има логика да има увеличение на раждаемостта, защото хората няма какво да правят и правят любов“, сподели пред камерата баща. /БГНЕС