Панов: Недоимъкът на институционалност е проблем

Недоимъкът на доверие, недоимъкът на институционалност в България е проблем. Това води след себе си нихилизъм и до произтичащите от това резултати за цялото общество. Това заяви пред БГНЕС кандидатът за президент Лозан Панов, коментирайки неуважението към институциите и техните решения, което се наблюдава през последните седмици.

Панов призова за дебат между основните кандидати за президент, за да се чуят техните позиции по актуалните проблеми, предизвикани от трите кризи, които в момента се стоварват върху България – здравна, енергийна и висока инфлация.

Той подчерта, че ситуацията с пандемията от коронавирус в България става все по-критична и по-критична.

По отношение на енергийната криза Панов коментира липсата на внос на евтин природен газ от Азербайджан, за който България има договор.

„Поставял съм този въпрос многократно. Покрай политическата криза ние имаме и висока цена на енергийната източници. Нямаме отговор на въпроса защо не се купува азерският газ, който е между четири и пет пъти по-евтин, отколкото руския. „Синьото гориво“ от Каспийския регион може да доведе до намаляване на цената на електроенергията и съответно да се намали цената на стоките и услугите, да се предотвратят фалитите на бизнеси и фирми“, заяви Панов.

Той отправи покана за дебат до всички основни кандидати за „Дондуков 2“ - Румен Радев, проф. Анастас Герджиков и Мустафа Карадайъ. Панов лично внесе в деловодството на Президентството поканата към действащия държавен глава.

„Един такъв дебат ще придаде стойност на това състезание, ще даде стойност на кандидатите и ще даде значение на този, който ще победи“, заяви Лозан Панов. /БГНЕС