Папагали забавляват с ругатни посетителите на зоопарк

Ръководството на парка на дивата природа в английското графство Линкълншир забрани на пет папагала да се явяват пред посетителите, защото били цапнати в устата и се карали на любуващите им се хора, съобщи вестник The Sun.

Началникът на зоопарка Стийв Никълс разказа, че става дума за жако папагали, които били предоставени на парка от притежателите им. Пернатите обаче често използвали жаргона. Никълс уточни, че явно собствениците им не издържали на ругатните им по време на коронавирусната изолация.

Така например, пернатите наричали една от служителките „тлъсто изчадие”. А на всички посетители казвали „Изчезвайте” или „Дим да ви няма”. „Един от тях започвал да се кара, а останалите се присъединявали”, поясни началникът на парка.

Никълс отбеляза, че за птиците е важно да предизвикат реакция. Затова те се заяждали помежду си, карали се, а след това се заливали от смях.

„Засега не сме получавали жалби. Едно момченце се затичал към баща си и му разказал за папагалите и родителят се смял до истерия. Служителката, наричана „тлъсто изчадие” също се смяла до сълзи”, разказва той.

По-рано бе съобщено, че в русия град Серпухов бе заловен папагал от вида ара, избягал от женски манастир. За четири години пернатият със зелени крила научил изрази за поздрав и запомнил изречения от молитвите. /БГНЕС