Папазов: Акциите на Левски са изключителна отговорност

"Благодаря за огромното доверие. Това е изключителна отговорност. Нито за момент никой не трябва да поставя под съмнение факта, че всеки, който има визия, амбиция и финансови възможности, аз ще се разделя с тези проценти в името и доброто на Левски", заяви в интервю за БГНЕС Константин Папазов, след като по-рано днес новият собственик на Левски Наско Сираков разкри, че ще му прехвърли 35 процента от акциите на клуба.

Папазов изрази готовност да се раздели с акциите, ако се появи човек с "визия, финансови възможности, и потенциал".

Още миналия месец баскетболният специалист изрази готовност да вземе мажоритарния дял акции от собственика Васил Божков, но в крайна сметка те бяха джиросани на легендата на клуба Наско Сираков. В първата си публична изява след прехвърлянето на собствеността днес Сираков обяви, че ще запази мажоритарен дял от 51 процента от акциите, а 35 процента ще бъдат прехвърлени на Папазов.

От своя страна Тити Папазов изрази готовност да се раздели със своя дял, ако има подходящ човек с визия и финансови възможности, който да подкрепя клуба. "Благодаря за огромното доверие. Със сигурност тези акции са голяма отговорност, тези акции попаднаха в ръцете на Наско заради огромната любов на феновете на отбора, които щяха да го спасят със своите дарения и всичко, което направиха от 1 февруари, когато бившият собственик го нямаше. Това е изключителна отговорност за в бъдеще. Аз ще направя всичко, което е по моите сили, да оправдая неговото доверие и трябва да бъде ясно, че на този етап аз мога да бъде полезен като кауза и с визия. Аз смятам, че с това може да бъде полезен, и с експертност, г-н Сираков, така че аз съм сърдечно благодарен за отношението и оценката. В същото време категорично заявявам, че ако се появи човек, който освен визия, има и финансови възможности, и потенциал за инвестиция в Левски, никога няма тези проценти да бъдат в мен, за сметка на нещо по-добро за Левски. Дали имам 1 или 35 процента, аз съм показал колко много обичам Левски и колко много се старая да помагам на клуба. Нито за момент никой не трябва да поставя под съмнение факта, че всеки, който има визия, амбиция и финансови възможности, аз ще се разделя с тези проценти в името и доброто на Левски.

"Случи се това, което най-много заслужава Левски, а именно така се развиха нещата, че Наско стана притежател на тези акции. Аз и на него му казах, че безкрайно много му благодаря, но в същото време да не се притеснява, че при каквато и да е създала се възможност за доброто на Левски, аз ще се разделя с тези акции. На мен не са ми необходими, няма да стана по-малко обичащ Левски или по-малко благодарен, или повече благодарен на Левски. Аз обичам спортната професия и ще продължа да бъда баскетболен треньор, където смятам, че имам висока експертиза. Тук (б.р. във футболния клуб) имам само огромно желание със своята непримиримост да помагам. Силно се надявам, че хубавите моменти в Левски ще бъдат много повече и няма да се налага да се появявам форсмажор. Ще бъда и тялом, и духом с Наско през цялото време", каза още Папазов.

Бъдещият притежател на 35 процента от акциите на клуба сподели, че е уверен, че Левски има капацитета да се самоиздържа, а да не разчита на един благодетел, който да осигурява голяма част от бюджета. "Единственият клуб, който може на този етап със сигурност да го направи, това е Левски, и той трябва да го направи и да го покаже като цяло на българския футбол и на българския спорт. На Левски е отсъдена съдбата да бъде първият клуб, който ще бъде по модел на Реал Мадрид и Барселона, единствено и само защото разполага с изключителен човешки ресурс. Страшно много хора обичат Левски. Видяхте, това, което се направи в тежко икономически положения, в което е светът, и с неизвестността от пандемията и бъдещия бизнес, видяхте феновете на Левски какво направиха. Така че това е изключителната отговорност и това е нещото, което най-много е мотивирало Наско. Любовта на хората и непримиримостта да се спаси Левски е това, което даде тази енергия на Наско. Или тя е била винаги в него, но тя я разпали. Така че аз не се съмнявам, че това е пътят и съм убеден, че Левски ще има много кандидати за спонсори, и ще бъдат избрани тези, които са най-подходящи", допълни Папазов. /БГНЕС