Парад на 2020 Дядо Мраз-овци в руско средновековно градче

Парад на 2020 г. Дядо Мраз-овци се проведе в колоритното градче Рибинск (Ярославска област) днес, а колоната беше водена от новогодишният магьосник от Велики Устюг, съобщава администрацията на Рибинск.

„Нашествието“ на Дядо Мраз-овци в Рибинск започва през 2009 г. Тази година празничната колона промени посоката. Сега Дядо Мраз-овците се събират в старинния исторически център на града. Тази територия е озеленена в стил краят на 19 век. Атмосферата на празника „по стар стил“ се носи от жив смърч, декориран с цветни дървени играчки.

"Под звуците на оркестър и забавните мелодии „нашествието” се премести в модерния център на града. Начело на колоната от новогодишните магьосници беше основният Дядо Мраз на Русия. Повече от 2 хиляди участници го следваха, от които 2020 г. бяха облечени като Дядо Мраз-овци", се казва в изявлението.

В празничната колона имаше Дядо Мраз-овци на кокили, велосипеди и скутери. "В конвоя имаше герои на Новата година от други страни. Например, Франция беше представена от чернокож Пер Ноел", съобщиха властите./БГНЕС