Пардю: Левски е в по-добра форма, но ние имаме повече опит

Левски е в по-добра форма, но ние имаме повече опит. Това заяви наставникът на ЦСКА Алан Пардю на днешната съвместна пресконференция с треньора на „сините“ Станимир Стоилов преди финала за Купата на България в неделя, предаде репортер на БГНЕС. Събитието се състоя в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“, който ще бъде домакин на спора за трофея на 15 май от 17:00 часа.

Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в добра форма, Левски е в по-добра, но в крайна сметка това е финал, победителят се решава в един мач, страхотна възможност да покажем това, което можем“, започна той. На въпрос на БГНЕС относно това кой ще застане под рамката в неделя и дали постът му зависи от този финал, английският специалист отвърна: „Имам някакви идеи за вратарската позиция, ще вземе тепърва финално решение. Да, мачът е много важен, но той няма общо с моето бъдеще – аз съм опитен мениджър, до мен седи също такъв, някой от нас ще загуби, но животът продължава“.

Алан Пардю.

Имайки предвид опита ни от скорошни финали, това е голям мач за нас, но откакто съм в клуба, това е първият мач, на който мога да разчитам на почти всички футболисти, с изключение на дълготрайно контузените Матей и Чарлс. Не, не мисля, че това конкретно вкарва напрежение, това трябва да ни мотивира да защитим трофея. Това е най-голямото дерби на града, има семейства, които са разделени на „червени“ и сини“ както на трибуните, така и на терена. За мен е важно тази страст да бъде контролирана както от играчите, така и от съдийската бригада. Няма какво да коментирам конкретната декларация, моята работа е съвсем различна, а именно да изграждам отбор – има 5-6 футболисти, които могат да играят много по-добре, и съм концентриран върху това“.

На въпрос на БГНЕС относно дали футболистите разбират, че евентуално загубен финал ще означава провален сезон и дали играчите могат да бъдат по-сковани от това, Пардю каза: „Разбира се, за всеки един отбор, независимо как е започнал сезонът, загуба във финала ще е болезнена. Но да не забравяме, че ние бяхме близо до Лудогорец на полусезона, след това не успяхме да задържим това ниво – когато дойдох аз, имаше много проблеми с контузени и наказани футболисти, продължихме във финала за Купата, загубихме после тежко от Лудогорец, но след това си гарантирахме второто място. Напрежението беше до някъде свалено, футболистите знаят залога на този мач и съм сигурен, че ще влязат на 100% в него“.

Много неща има за мен в социалните мрежи, повечето от тях не са верни. Връщайки се назад към последния си финал срещу Манчестър ЮНайтед, не успях да спечеля, но сега ми се отдава нова възможност – благодаря на играчите, защото те стигнаха до тук в по-голямата си част без мен. Ние се уважаме много като мениджъри – страхотен пример за привържениците, защото в крайна сметка хората трябва да дойдат на стадиона и да му се насладят без ексцесии. Няма да измъкнете информация от мен за състава. Да, Греъм през първата половина от сезона беше един от най-влиятелните играчи на ЦСКА, през втората поради причини извън футбола формата му падна. Познавам го много добре, комуникираме добре, защото говорим един и същи език. Младите футболисти на Левски могат да вземат пример от неговия професионализъм“, завърши треньорът на „армейците“. /БГНЕС