Пардю ще води ЦСКА в мачовете с Левски и Славия

Алан Пардю ще изведе ЦСКА като наставник в дербито с Левски в неделя, стана ясно от официалното изявление на клубния сайт на „червените“.

Именитият английски специалист ще води „армейците“ и в полуфиналния реванш за Купата на България със Славия, където ЦСКА защитава преднина от 2:0 след първата среща. След двубоя с „белите“, ръководството на клуба и Пардю ще обсъдят детайлно моментното положение, перспективите и цялостното бъдеще пред отбора, с цел да се предприемат нужните мерки и клубът да продължи развитието си в най-правилната посока.

Алан Пардю.

От клуба допълниха, че моментът на подадената оставка от Стойчо Младенов е бил неподходящ с оглед важните мачове до края на кампанията.

Пълен текст на изявлението:

„Армейци,

Алън Пардю ще изведе ЦСКА като наставник в дербито с Левски в неделя. В създалата се непредвидена ситуация и малкото време за реакция английският специалист пожела в този труден и отговорен момент да помогне със своя опит в следващите 2 мача на тима.

След срещите със „сините“ и реванша със Славия за Купата на България, ръководството на клуба и Алън Пардю ще обсъдят детайлно моментното положение, перспективите и цялостното бъдеще пред отбора, с цел да се предприемат нужните мерки и клубът да продължи развитието си в най-правилната посока.

ЦСКА благодари на Стойчо Младенов и екипа му за свършената работа досега и им пожелаваме успехи в бъдещите футболни предизвикателства.

Разбираме правото му да изкаже своята позиция, но като клуб смятаме, че тези събития излишно се предизвикаха и случиха в най-неподходящия момент. Не сме съгласни, че подаването на оставка и поставянето на ултимативни условия преди изключително важните мачове за постигането на част от целите ни през сезона са най-правилното и градивно решение.

Смятаме, че всичко трябваше и неминуемо щеше да стане по по-диалогичен начин между страните, след края на сезона, анализирайки постигнатото като резултати и прогреса на тима. И именно тогава всичко да се реши с компромис и консенсус - заедно и в името на ЦСКА.

Искрено се надяваме създалите се извънредни обстоятелства да не окажат негативно влияние на отбора. Също и футболистите да съумеят да покажат най-доброто от себе си до края на сезона“. /БГНЕС