Пардю: За мен е чест да бъда треньор на ЦСКА

"За мен е чест да бъда треньор на ЦСКА, не го очаквах. Напускането на Стойчо беше шок за мен, но мисля, че нямаше да е редно да поема отговорността да помогна на клуба в този момент и в тези два трудни мача". Това обяви временният треньор на "червените" Алан Пардю, който замени на поста Стойчо Младенов, предаде репортер на БГНЕС.

Алан Пардю

Именитият специалист, водил няколко отбора във Висшата лига, ще води "сините" в дербито с Левски в неделя и реванша със Славия в полуфиналите за Купата на България следващата седмица, след което ще прецени дали да остане на поста. "Не е задължително да зависи от резултатите, а от моето усещане. Вчера имаше страхотна реакция от играчите на тренировката, беше приятно да бъда на терена и да правя това, което правя най-добре. Искам да видя подобряване в представянето ни в неделя. Не мога да променя нещата драстично, но някои дребни промени, които се надявам да проработят. Най-важното нещо за отбора е бързо да се концентрира върху този много важен мач. Мисля, че вчерашната ни работа помогна за това. За феновете това беше седмица с много въпроси, те искат отговори и понякога най-добрите отговори се дават с представянето на терена. Това ще зависи от чувството ми, особено след неделя. Надявам се феновете да ме приемат, защото аз харесвам този клуб. Допреди няколко дни не си мислех, че ще водя отбора, но в главата ми се подготвях за завръщане към треньорската професия, имах няколко оферти, които отказах, докато заемах тази позиция тук", каза той.

"Странно е, че мениджърът ни си тръгва след победа за Купата с 2:0 и само четири загуби в първенството през целия сезон. Усещам увереност в играчите, което е добре за работата ми. Имам голям опит в професията, но концентрацията ми в момента е само върху тези два мача. Искам да видя дали играчите могат бързо да възприемат идеите ми и да ги приложим на терена, и след това ще видим. Мисля, че контузията на Матай беше голям проблем за отбора, той е страхотен капитан. Мисля, че той е най-добрият или един от тримата най-добри играчи в първенството, така че това беше тежък удар. Загубихме малко увереност в защита, но мисля, че аз мога да върна тази увереност на играчите", допълни Пардю.

"Треньорът на Левски свърши много добра работа, те са в добра позиция, имат енергия и добро усещане. Мачът ще е труден за нас. Не мисля, че това, че треньорът им ще е на трибуните, ще им се отрази негативно, като изключим, че няма да може да им даде наставления на почивката. Играем с Левски, не мисля, че те имат нужда от мотивационна реч. Ако те не знаят какво означава този мач, то значи имам проблем", каза още треньорът на ЦСКА, който разкри, че единствено Томас Лам е под въпрос за утрешното дерби.

Той коментира и селекционната политика на клуба, заради която Младенов си тръгна. "В клубовете от Висшата лига има анализатор, главен скаут, мениджър, технически директор, собственик - всички те участва в трансферите и никой не трябва да бъде изключен от това. Мисля, че Стойчо винаги участваше в този процес, но той явно не считаше така и се получи неразбирателство между него и собственика, а това винаги завършва по един начин", заяви Пардю и допълни, че е получил съобщение от Христо Стоичков, след като е заел треньорската позиция. /БГНЕС