Пари Сен Жермен спечели първи трофей за годината

Пари Сен Жермен спечели първи трофей за годината. Столичани триумфираха със Суперкупата на Франция, , след като победи 2:0 Тулуза на „Парк де Пренс“


За Тулуза през всички 90 минути на терена бе бившият футболист на Левски Стайн Спиерингс.

ПСЖ поведе в резултата още в третата минута, когато Усман Дембеле проби и подаде към Канг-ин Лий, който вкара топката във вратата на Ресте. Тулуза отговори в 18-ата, когато Габриел Суасо влезе опасно в наказателното поле на ПСЖ и стреля, но неточно в аут. След половин час игра вратарят на Тулуза отрази удара на Брадли Баркола.

Далинга можеше да изравни резултата в 38-ата минута, но след удара му топката срещна левия страничен стълб на вратата на Джанлуиджи Донарума. ПСЖ удвои своята преднина в 44-ата минута, когато Килиан Мбапе направи страхотен солов рейд, след което вкара за втори път топката във вратата на Ресте.

Тулуза започна силно второто полувреме. В 48-ата минута Кристиан Касерес имаше добра възможност, но не намери очертанията на вратата на Донарума. Ашраф Хакими бе близо до това да вкара трети гол в 56-ата минута, но след удара му от фал топката срещна десния страничен стълб на вратата на Тулуза.

Венсан Сиеро можеше да върне интригата в двубоя в 64-ата минута, но ударът му не бе точен. Донарума демонстрира своя рефлекс във втората минута на добавеното време на двубоя, спасявайки удара на Далинга. След това Расмус Николайсен се опита да вкара, но стреля неточно в аут.

Така Пари Сен Жермен сппечели за 12-ти път със Суперкупата на Франция. Отличието е първа Енрике начело на парижани./БГНЕС