Парк „Бачиново“ отвори, макар и неофициално

Парк "Бачиново" в Благоевград се радва на първите си, макар и избързали посетители. От сутринта ограничителната лента на алеята към парка е скъсана, официално той ще се ползва от утре, предаде кореспондентът на БГНЕС за града.

Преди час на страницата на община Благоевград бе качена заповедта на кмета Румен Томов, че парковете и градините в областния град се отварят за посещение от утре 28 април.

Съобразно заповедта жителите на града могат да ползват парковете според определените правила на министър Ананиев.

„Посещението на парковете и градините ще се извършва през определените места и маршрути“, гласи заповедта на кмета Томов.

Но благоевградчани разбраха заповедта буквално, тази сутрин ограничителната лента на алеята към парка бе скъсана и хората тръгнаха из парка, макар и не така масово.

Към най-предпочитания парк от жителите и гостите на Благоевград ще се върви по алеята покрай река Бистрица, следва обиколка на езерото и връщане покрай пътя Благоевград-с. Бистрица-курорт „Бодрост“.

За целта днес служители на общинската фирма „Биострой“ почистиха тротоарите от растителност и наноси.

Утре от 18 ч. Общинската избирателна комисия се събира на заседание, за да определи съдбата на кмета инж. Румен Томов. Както информирахме според решение на ВАС, ОИК трябва да прекрати предсрочно мандата му заради незаличаване на фирмата му на едноличен търговец. /БГНЕС