Още с влизането впечатление прави атмосферата на заведението – приглушено, уютно осветление, приветлива цветово обстановка и усмихващи се млади хора.
Разговаряме с един от главните готвачи, Виктор, под чийто ръце умело и бързо се ражда вкусен и примамливо изглеждащ продукт.
„Любимите ястия на клиентите ни са нашите пици, салати и пасти. Мисля, че в пиците съм най-добър. Най-често поръчваната от клиентите пица е „Пабло“ – със сметана, моцарела, чедър и бекон. Освен нея другата най-поръчвана е „Маргарита“.
Като цяло посетителите на ресторанта са запознати с майсторството на приготвяните от Виктор пици и затова именно те са най-предпочитани.
„На мен лично любимата ми е „Реджина“, споделя той. „Тя е с бекон, гъби, чушки, червен лук и риган“.
Освен италианска кухня, от която любимите му за приготвяне ястия са ризотото и пастите, Виктор с удоволствие приготвя и традиционно българско меню.
„От българските традиционни ястия предпочитам да правя кавърма, но в нов стил. Включвам по-съвременни техники“, казва той.
Но, както навсякъде в момента, и „Park Café” страда от спад в посещаемостта поради продължаващата пандемична обстановка.
„Определено се усеща по-малкият брой на клиентите ни. Спадът е с около 50%“, оплаква се младият готвач. „Разходите за ток се увеличиха, работа няма. Аз работя тук от две години и половина. Отскоро искаме на клиентите зелени сертификати, гледаме да спазваме всички противоепидемични мерки, въведени от правителството. За съжаление, повечето хора нямат такива сертификати и затова работата намалява. Но така е в целия сектор, не само при нас – ресторанти, хотели и др.“, заключава Виктор.
Все пак, на днешния и един от най-хубави празници – Ивановден, както и по други поводи за празнуване или просто за да забравите за вируси и несгоди – ресторант „Park Café” в град Банкя е едно страхотно предложение и оазис на наслада от вкус и изисканост. /БГНЕС