Парламентът гласува на първо четене промени в бюджета

В програмата на Народното събрание тази седмица е предвидено депутатите да подложат на първо гласуване Законопроекта за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., предаде репортер на БГНЕС.

Предстои и народните представители да разгледат предложение от парламентарната група на "Демократична България" за второ гласуване на промени в Закона за достъп и разкриване на документите на Държавна сигурност, както и

предложение на партия Възраждане по проекта за обявяване на конкурсни процедури от министъра на земеделието за избор на директори на държавните предприятия.

Народното събрание ще разгледа и предложение от Парламентарната група "Продължаваме Промяната" за първо гласуване на промените в Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Предстои да бъде разгледано и предложението на ГЕРБ-СДС за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с GЕMCORP и IP3 CORPORATION.

Парламентът ще гласува на второ четене промените в Закона за генетично модифицирани организми.

Предстоят и проекти на решения за промени в съставите на постоянни комисии.

Парламентарният контрол е в петък, 3 юни от 9.00 ч. /БГНЕС