Депутатите започнаха разискванията по провала на първия мандат

Росен Желязков откри извънредното заседание на парламента, на което предстои да се приеме решение за провал на първия мандат с кандидат за премиер Мария Габриел, която внесе своето заявление за отказ, предаде репортер на БГНЕС.

В началото на заседанието Георги Свиленски от левицата поиска заседанието да се излъчва директно в национален телевизионен и радио ефир. Предложението не бе прието. Последва прегласуване, което даде същия резултат.

Желязков разкри разисквания, а минута по-късно ги закри. От зала се чу несъгласие с решението на председателя на парламента и той все пак даде думата на депутата от "Има такъв народ" Павела Митова.

Минути по-рано пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че поредният и окончателен провал на разговорите с ПП-ДБ е настъпил заради МВР и Министерство на електронното управление. Той изброи всички компромиси, които лично е поел относно състава на Министерски съвет и съобщи за натиск от министри на чужди държави, които се опитали да му окажат заради вътрешното ведомство.

Очаквайте подробности. /БГНЕС