Парламентарният контрол беше отложен, депутатите решават дали да дадем БТР-и на Украйна

Народните представители решиха, че парламентарният контрол ще отпадне и на негово място ще включат 10 нови точки в дневния си ред, сред които са и Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. От БСП и "Възраждане" се възпротивиха на предложения от председателя на НС Росен Желязков дневен ред, но в крайна сметка той беше приет с гласовете на 145 депутати, предаде репортер на БГНЕС.

Като първа точка депутатите ще решат дали да предоставят нова сграда на Конституционния съд, а след това ще проведат второ гласуване на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Следващите точки от дневния ред на депутатите за днес са гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, както и гласуване на Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. През днешното пленарно заседание народните представители ще решат дали да дадем бронетранспортьори от складовете на МВР на Украйна.

Депутатите ще гласуват на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие, както и Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори за условията и реда, при които "Български енергиен холдинг" ЕАД да придобие до 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ "Блок 1-21 Хан Аспарух". /БГНЕС