Парламентът не събра кворум

Парламентът не събра кворум при безпрецедентните четири гласувания /по-късно стана ясно, че има три гласувания, защото в рамките на едното гласуване е имало два опита - бел.ред./ заради проблем в системата, предаде репортер на БГНЕС.

При първото гласуване се регистрираха 119 народни представители. Председателят на НС Цвета Караянчева обяви 10-минутна почивка.

Следващите гласувания не събраха необходимия кворум от 120 депутати. След последното гласуване от левицата се чуха възгласи „Оставка“.

По време на второто гласуване системата блокира и Караянчева нареди да бъде прекъснато при регистрирани 116 депутати заради техническия проблем с пултовете. Депутатите отново започнаха гласуване и се регистрираха 101. Третият опит в залата натиснаха бутоните 112 души.

Техническите проблеми не са само за народните представители в зала, но и за отразяващите журналисти. Откакто заседанията се преместиха в Партийния дом в сряда, репортерите се оплакваха ту от липсата на интернет в отредената им зала за отразяване, ту в липсата на телевизионен сигнал.

Проблеми с интернета има и на мястото, отредено за фотографи и оператори. Въпреки подадените сигнали както от депутати, така и от журналисти Цвета Караянчева обеща техническите проблеми да бъдат отстранени и представителите на четвъртата власт ще имат удоволствието да работят в модерен европейски парламент. /БГНЕС