Патриарх Неофит: Нека се помолим за всички, които не могат да се радват с обичайните радости, присъщи на детството

В двадесет и четвъртия ден на месец октомври Православната ни църква отбелязва един от най-светлите Богородични празници - Пресвета Богородица – Всех скорбящих радост.

Нека в този ден всеки от нас се помоли за тези деца, за техните родители и близки и за всички, които страдат заедно с тях и полагат грижи за тях, защото силата на общата молитва е огромна и е свидетелство за нашето не само християнско, а и чисто човешко отношение към децата, които страдат и които не могат да се радват с обичайните радости, присъщи на детството“. Това заявява Българският патриарх Неофит по повод празника на Пресвета Богородица – Всех скорбящих радост, съобщиха от Св. Синод.

„Молитвата, която е най-силното оръжие както на християнина, така и на всеки човек с добро сърце и блага воля, е още по-силна, когато излиза от онази, която е не само Божия майка, но и майка на целия християнски род. На нея, която е истинската радост на всички скърбящи, днес усърдно се молим и търсим майчинското й ходатайство пред Бога, Който е Подателят на всички блага – да утеши и да даде светлина и радост на всички, които по един или друг начин са лишени от тях, да дарува мир по света и благоволение между човеците“, се допълва в обръщението. /БГНЕС